Kevättä!

Haa! Aurinko paistaa ja takatalvi on (toivottavasti) selätetty. Kasvamisen riemuihin kuuluu uusien taitojen jatkuva oppiminen. Hyppyvoimamme ja silppaustaitomme ovat kasvaneet samaa tahtia kuin kokomme eli varsin rivakkaasti. Samalla on kasvanut myös itseluottamuksemme ja halumme mitata omaa osaamistamme suhteessa siskokultaan. Painiottelumme eivät meidän omasta mielestämme ole mitään ihmeellistä auringon alla, mutta aina välillä jätit pyrkivät silti keskeyttämään rähinän milloin milläkin metkuin ja viekkain verukkein. Sen verran mittaa olemme toisistamme ottaneet, että reippaan haavan Moona kärsi leukaansa Lunan mankelissa. Yleisesti ottaen olemme kuitenkin suhteellisen tasaväkisiä. Tikkejä ei tarvittu.

Uteliaisuus, uneliaisuus ja urheus

Kolmen U:n mittarilla voi asetella riviin montakin kissaa. Näin myös tässä taloudessa. Jättien väittämän mukaan meillä on kuulemma jotakin abstraktia outoutta, jota kutsuvat persoonallisuudeksi. Ja vieläpä ne ilkeävät arvioida meidät kaksi keskenämme erilaisiksi. Vaikka mitään ihmeellistä silittämistä ja harjaamista kummempaa palkintoa ei jäteiltä heltiäkään, suostuimme kuukauden koejaksoon, jona aikana eräs jäteistä arvioi meidät kolmen U:n asteikolla. Pääsiäisen ja vapun koettelemusten lisäksi olemme kokeneet paljon uutta ja ihmeellistä sekä juuri kivasti tuttua ja turvallista kuluneen kuukauden aikana.

IMG_2277
Uteliaisuus-mittarin selkeä voittaja on Moona. Jos ja kun jotain uutta ilmenee, Moona on paikalla ensimmäisenä.
IMG_2105
Uneliaisuus-mittarin voittaja puolestaan taas ei ole niin kovin selkeä. Luna lienee kuitenkin aavistuksen innokkaampi levähtämään tilanteen kuin tilanteen jälkimainingeissa vaikka toki tuomariäänissä saattaa olla hajontaa myös Moonan suuntaan. Tuntemattomasta syystä puhtovalkoinen Luna-pallero torkahtaa säännöllisesti eteisen likaisimpaan kolkkaan kaikkien kenkien keskelle.
IMG_2184
Urheus-kategorian päälliköksi päätyy myös Moona. Luna antaa mieluusti Moonan tutkia uudet asiat ensin ja ryhtyy itsekin puuhaan, jos toinen selviää tilanteesta vaipat kuivana. Vaikka ihan just tässä kuvassa Moona ei yritäkään ratsastaa Harmaahirviöllä, varsin usein hän yrittää tehdä juuri sitä. Toistaiseksi vapaamatkustettu etäisyys Rasmuksen selässä on onneton. Urheuden puutteesta ei voi kuitenkaan syyttää!

Moona ja Rasmus

Ylempänä jo hieman sivuttiinkin sitä, miten tulemme toimeen jättien luona asustavan Harmaahirviön kanssa. Kyllähän me! Tai ainakin olemme vahvasti itse sitä mieltä. Luna pitää rehellisen ja kunnioittavan hajuraon, mutta kaikesta päätellen Moona suorastaan ihannoi Harmaahirviön hoikkia sääriä ja satakielen laulua muistuttavaa ääntelyä. Kun Rasmus hiippailee jonnekin, Moona rientää vierelle. Erityisesti jos kysymys on ruokinta-alueesta: kaksi kärpästä yhdellä iskulla, hei! Ihan aina ei Rasmus oikein jaksaisi. Onneksi Luna uskoo kerrasta ja Moona käpälästä.

 

Albiinomangustien pääsiäinen

Tsädäm! Varpuja, joihin on teipattu sulkia! Voiko arkipyhä olla enää parempi?!? No ei vaan voi!

 

Huolta ja huolehtivaisuutta

Hädässä ystävä tutaan. Moonalle sattui pieni pikkulaonnettomuus, joka johti tarpeeseen suorittaa häkellyttävä kissanpesuoperaatio. Ylimääräisen ja suunnittelemattoman ohjelmanumeron aikana jouduimme toisistamme erilleen, kun jätit lukitsivat Moonan suihkuhuoneeseen ja Luna piti kuulemma pitää poissa tieltä. Moona oli – ainakin omasta mielestään -ihan eri reipas täyden turkkipesun ja kuivauksen ajan, mutta Luna oli mennä suunniltaan: niin kova oli huoli ja hätä. Kun Moona vihdoin päästettiin irti jättien märistä kourista, oli seuraavana kimpussa selvästi huojentunut Luna … pitkään ja hartaasti. Eihän tuollainen vesijohtovesi ole sopivaa turkinhoitoon; kyllä siihen siskon sylki toimii parhaiten.

Ja muutoinkin, kun kerran persoonallisuuksista puhutaan, Moona on se, joka tutkii, säätää ja sählää ja Luna se, joka hoitaa siskon turkin takaisin edustuskuntoon. Täysin riippumatta siitä, sattuuko ajankohta sopimaan Moonalle tahi ei.

 

Muuta jännää

Kuvia arjesta.

IMG_2205
Jäteillä on typerä huumorintaju.
IMG_2208
Jättien vapaa-aika kuluu näiden huvitellessa typerän huumorin syövereissä.
IMG_2207
Killisilmä vakiopaikallaan.
IMG_2288
Lepokuva Lunasta välillä myös silmät auki.
IMG_2293
Jäteistä heiveröisimmän hillopurkkien avaustaidoissa on sen verran parantamisen varaa, että äiti-jätti kaivoi taas esiin vinhan vekottimen, jolla kuulemma treenataan lisää puristusvoimaa. Moona päätti tietenkin aloittaa myös treeniohjelman. Tassujen lisäksi voi samalla treenata leukoja.

Vielä mahdumme lempipaikkaamme kinastelemaan, leikkimään ja lepäämään yhdessä. Tosin tuon lepäämisen kanssa alkaa olla jo vähän ahdasta ja aika usein erityisesti Luna katsoo paremmaksi paikaksi satunnaisen vapaana olevan jätin sylin. Huhtikuun loppumetreillä painoimme molemmat jo kunnioitettavat 150 standardihiirtä (3 kilogrammaa jättien ymmärtämällä asteikolla). Se on osapuilleen saman verran kuin Harmaahirviö, vaikka tämä on jo 13 vuotta eli olisi tuolla pitänyt olla aikaa jo isommaksi kasvaa.

IMG_2109
”Juu, tiedän … olen tyylikäs lyyli.”
IMG_2115
Vielä mahtuu kimpassa koisimaan.
IMG_2146
Viralliset valvojat joka tilanteen tasalla.
IMG_2289
Aina hyvä lopetus on jokin ällistyttävästi asiaan kuulumaton kuva. Tosin pieleen meni tämä, koska tämä kuuluu asiaan. Lunan keskeiseksi harrastetoiminnaksi nimittäin on noussut erilaisten kohteiden kuljetus eri puolille kartanon maita. Ei se vielä ole merkki Alzheimerin taudista, jos muistit juuri jättäneesi esimerkiksi sukkasi tai nenäliinasi johonkin tiettyyn paikkaan ja hetkeä myöhemmin ne eivät enää ole siinä. Saattaa nimittäin olla, että Luna on vain vienyt ne mielestään parempaan sijaintipaikkaan. Tämä sijaintipaikka on yleensä aina eri kuin edellisellä kerralla, joten pientä ylimääräistä etsintää tapahtuu nyt jättien kartanossa lähes päivittäin.

 

2 vastausta artikkeliin “Kevättä!

  1. Hei Moona ja Luna! Isiltä ja äidiltä terveisiä! Kohta nää teidän sisarukset taas matkaa uusiin koteihin ja joudetaan hyvin lukemaan kaikkien lasten kuulumisia. Meillä nää ihmispalvelijat ravaa tämän tästä katsomassa, onko jo uusia uutisia, me ei niinkään olla ehditty.

    Kasvattakaa kunnon syksyturkki!

    Terveisin
    Nelli-äiti ja Uma-iskä

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.